I will bless those who bless you and whoever curses you I will curse; and all people on earth will be blessed through you.

0 Comments

HUSK at disse ordene – i 1.Mos.12,3 – sa Gud til Abraham og ALLE HANS ETTERKOMMERE.

Israels folk består av 12 stammer. Jødene er bare to stammer. De ti stammene forsvant etter fangenskapet i Assyria. Hvem og hvor er de? Det var til dem Jesus sendte sine apostler. Han sa til dem: «Gå ikke til hedningene … men gå til de tapte får av Israels hus.» Matt.10,5-6.

Det var også til dem, Jakob, Jesu bror, sendte sitt brev – som han åpner med å si: «Jakob, Guds og Herren Jesu Kristi tjener, hilser de tolv stammene som er spredt omkring i landene … Mine brødre! DERE SOM TROR PÅ VÅR HERRE, JESUS KRISTUS … Vil du vite det, du uforstandige menneske. TROEN UTEN GJERNINGER ER UNYTTIG. Ble ikke Abraham, VÅR FAR, rettferdiggjort av gjerninger, da han ofret sin sønn Isak på alteret? … Likesom legemet er dødt uten ånd, slik er også troen død uten gjerninger.» Jak.1,2. 2,1.20-21.26.

Det var selvsagt til dem som var villig til å ta imot hans evangelium, Jesus sendte sine apostler. De er altså både israelitter og kristne. Det var også dem som mottok Jakobs brev, og tok vare på det i sin bok.

Er det ikke på tide å innse hva Jakob skriver til OSS – nemlig at vi er «uforstandige mennesker» som har et helt feilaktig syn på Guds lover og bud? For, det er jo til OSS han sier: «Hva gagner det om noen sier han har tro, når han ikke har gjerninger? KAN VEL TROEN FRELSE HAM?» 2,14.

Et viktig spørsmål til oss, blir jo da: HVEM HAR LÆRT OSS KRISTNE AT VI BLIR FRELST VED TRO, UTEN GJERNINGER?

Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *